DSC 0434Afgelopen weekend (16 en 17 september) was alweer de vijfde editie van het Zuidvogels kamp. Als thema hadden de dames van de organisatie (Anne-Marie, Suzanne, Mieke en Barbara) dit jaar gekozen voor “Emoji” (naar de film die op dit moment in de bioscopen draait). Ondanks de strakke voorbereidingen bleek maar weer dat je niet alles kan plannen: met het weer weet je het nooit! Vrijdag was al veel regen gevallen en ook de zaterdag begon regenachtig. Voor het organisatieteam reden om vanaf 7.30 uur virtueel bij elkaar te komen voor crisisberaad via WhatsApp. Na wikken en wegen en met de kennis van voorgaande jaren werd snel besloten dat het kamp door zou gaan maar zonder overnachting in tenten. Snel werden de deelnemers geïnformeerd en iedereen vond het een wijs besluit.

Toen alle 24 deelnemers zich hadden gemeld, werden zij welkom geheten door onze voorzitter. Aan het einde van het verhaaltje werd het kamp officieel geopend met drie harde confettiknallen door de drie jongste deelnemers: Ben, Finn en Twan. Een mooi feestelijk begin. De kinderen werden in teams ingedeeld, waarna ze konden beginnen aan het versieren van hun witte T-shirts. Het resultaat: mooie kleuren en prachtige smileys!!
Toen de stiften waren opgeruimd en de shirts aangetrokken was er post bezorgd voor onze honkballers. Het bleek een brief van Honkelinus Uit, een gefrustreerde man, die jaloers was op het honkbaltalent van onze pupillen en beeballers. Omdat hij wilde dat ze niet nog beter zouden worden had hij alle ballen verstopt. Door goed te puzzelen en bovenal samen te werken wisten de kinderen de ballen weer te vinden!
Inmiddels was het al na zessen en tijd voor patat met een snack erbij. Zoals elk jaar weer zeer vakkundig gebakken! Lekker smikkelen en daarna uitbuiken voor het scherm. Met zijn allen kijken naar de film Huisdiergeheimen. Wat waren ze lekker rustig ! Na de film, toen het donker was geworden, was het tijd voor de (sinds vorig jaar traditionele) Vossenjacht. Verschillende ouders en anderen met een Rood-wit Zuidvogels hart zaten op het complex verstopt. Kosten noch moeite waren gespaard wat betreft de vermommingen. Alles om de kinderen zoveel mogelijk te laten genieten! Rond tien uur werd de eerste dag afgesloten. Tijd om te gaan slapen, maar niet te lang want om 9.00 uur de volgende dag zou het ontbijt klaarstaan. Wat een luxe! Hoe wilt u uw gebakken eitje? Dooier heel, met kaas, met spek of voor een enkeling met ketchup. Er werd lekker gesmuld, zodat de bodem was gelegd voor de honkbalclinics. Deze werden verzorgd door een afvaardiging van Scimitars en voor de jongste jeugd door David. Vanaf de kant konden we zien dat iedereen zijn uiterste best deed. Er is weer veel bijgeleerd, Honkelinus Uit heeft mooi pech!
Na de clinics werd het kamp afgesloten met een wedstrijdje touwtrekken tegen de ouders en ook een waterballonnen gevecht. Ondanks het droge weer, toch nog een enkele ouder of kind met een (klein) nat pak. Toen de waterpret voorbij was, was het tijd voor de afsluiting van het kamp. Een woord van dank en daarna allemaal naar huis met een aantal Emoji spulletjes. Deze konden mooi in de tasjes die Bruna Oostermeent had gesponsord.
Hiermee was het kamp officieel gesloten. En we hopen dat iedereen met de foto’s en de eigen herinneringen nog vaak kan terugdenken aan dit leuke weekend.

Iedereen die heeft meegeholpen om het kamp weer een succes te maken: BEDANKT!!!!

DSC 0224     DSC 0215     DSC 0207     DSC 0182     DSC 0166

Wat Speelt Er?

Thuiswedstrijden
  
Laatst bijgewerkt:

Huizen

Sponsoren

VoiceWorld Eban

sk 200 200b

high school diploma
high school diploma