Het junioren honkbalteam van 2018

juni23De World Series staan op het punt van beginnen, maar het beste team is natuurlijk al lang duidelijk: onze eigen junioren honkbal. Wat hebben zij het dit seizoen ge-wel-dig gedaan! Niet alleen als honkballers (ze zijn als eerstejaars junioren meteen 3e geworden van de competitie), maar vooral ook als hónkballers. Want misschien nog wel meer dan bij andere sporten, bepaalt bij honkbal de optelsom van de individuen het succes van het hele team. En een hecht team van fantastische individuen, dat is het!

Zo’n 10 maanden geleden was het nog maar de vraag of er dit jaar überhaupt een juniorenteam zou komen. Het seizoen ervoor waren de 6 jongens die toen junioren hadden moeten worden, noodgedwongen teruggeplaatst bij de aspiranten – terwijl ze al lang aan de volgende stap toe waren.
Maar in plaats van zich daar te goed voor te voelen, ontfermden ze zich over de jongere aspiranten en hielpen ze waar mogelijk. Toen al lieten ze de teamspirit zien dat een van goed team een topteam maakt.

Wintertraining
Dat werd overigens niet alleen door ondergetekende gezien, maar door de hele club – inclusief de spelers en trainersstaf van het eerste honkbalteam. Toen bleek dat we dit jaar wél een compleet team konden formeren, boden zij direct aan om tijdens de wintertraining de werpers en catchers onder hun hoede te nemen. Nogmaals dank daarvoor. Ook dank aan o.a. Gerard Segaar, Gijs Bergsma en de andere heren van het tweede softbalteam, die tijdens het seizoen een aantal trainingen verzorgden en de thuiswedstrijden scheidsrechterden.

Kampioenen
Nu, precies een seizoen later, hebben Stijn, Nils, Luc, Skip, Kelten, Floris, Sam, Niels, Dim, Ben, Wouter en Marc niet alleen hun tegenstanders, maar ook het publiek laten zien tot welke topprestaties een team in staat kan zijn. Niet alleen qua sportieve prestaties, maar vooral ook in termen van, zoals Amerikanen dat uitdrukken, ‘sportsmanship’.
Want als spelers altijd voor elkaar klaar staan, elkaar nooit laten vallen, voor elkaar opkomen en elkaar onderling helpen wanneer het nodig is (zelfs als er geen coach of trainer beschikbaar is)...dan heb je automatisch een team van kampioenen. En dat zijn deze mannen. Eén voor allen, allen voor één.

Vette acties
Maar om nog één keer terug te kijken op de sportieve prestaties: het publiek (en uiteraard ook nu weer de tegenstanders) hebben een eindeloze stroom vette acties voorbij zien komen: drag-bunts, double plays, inside-the-park-homeruns, diving catches, rundowns, squeeze-plays, pick-offs en delayed steals...ze hebben het allemaal gedaan.

En ik herhaal het nog maar een keer: dat in hun eerste jaar als junioren - dus ook voor het eerst op de afstanden van het ‘grote’ honkbalveld. Dat ze daarbij hééél af en toe een tekentje (of 3) misten, of per ongeluk vergaten wat ze ook weer met de bal moesten doen, heeft verder niemand gezien natuurlijk. Waar gehakt wordt, vallen spaanders.

Goed nieuws
Helaas zit seizoen 2018 erop, maar we kijken nu al uit naar het moment dat we de zaal weer in gaan – gelukkig opnieuw met hulp van het eerste team. En nog meer goed nieuws: we weten nu al dat er een aantal junioren bij komt.
Kortom, hou deze mannen volgend seizoen goed in de gaten, plan de weekenden vast vrij en regel een seizoenkaart, want voor je het weet is het weer voorbij en moeten de heren van het eerste zich zorgen gaan maken om hun basisplek. Gentlemen, be prepaired!

 

Juni1     juni2     juni4

Wat Speelt Er?

Thuiswedstrijden
  
Laatst bijgewerkt:

Agenda

Zuidvogels agenda

Huizen

Sponsoren

VoiceWorld Eban

sk 200 200b

high school diploma
high school diploma