Na een winterstop waar:
● Veel meiden nog niet zeker wisten of er wel een team zou zijn
● De stap terug naar de aspiranten gemaakt moest worden om met een frisse lading jong talent een nieuw team te vormen
● Er een nieuwe coach gevonden moest worden om dit allemaal in goede banen te leiden

Was zondag 7 april het moment daar. Vol goede moed werd om 08:30 uur verzameld om te vertrekken naar het altijd mooie Enschede. Zonder de geblesseerde Fleur, maar met Juul en Ymke uit de pupillen waren we klaar voor de eerste competitiewedstrijd. Voordat we konden beginnen werd er nog even ontspannen in het zonnetje om de barre tocht uit de benen te krijgen, maar iets over 10 was iedereen klaar voor de start.

De warming up zag er scherp uit, het infield ging bijna foutloos en om stipt 11:00 uur stonden coach Remco en aanvoerster Jorja bij de thuisplaat voor het traditionele handje schudden met de scheidsrechter. Deze had alleen pas om 10:55 te horen gekregen dat hij de eer had om onze wedstrijd te begeleiden, dus genoten we nog even 10 minuutjes extra van het zonnetje.

We begonnen aan slag en wisten meteen in de eerste inning 5 punten te pakken. Nu zou ik hier graag vertellen over alle schitterende honkslagen die voor die punten zorgden, maar zo’n wedstrijd was het jammer genoeg niet. Emma F(we hebben er 2) sloeg de enige hit van de inning, terwijl de rest van de dames het met 4 wijd moesten doen.

Onze inning in het veld begon moeizaam, de eerste slagvrouw van TTT sloeg een honkslag en scoorde niet veel later door een combinatie van gestolen honken en doorgeschoten ballen. Emma T(daar is de andere!) besloot dat 1 puntje wel genoeg was en zette de volgende 3 slagvrouwen met 3-slag aan de kant.

Aan slag bleven we een hoop 4 wijd krijgen, maar op de momenten dat er een mooie bal voorbij kwam wisten Lotte en Emma T nog wel hitje mee te pakken, weer 5 punten voor HCAW/Zuidvogels.

Emma T had ondertussen door dat dat 3 slag gooien toch wel erg lekker ging en zette alle 3 de Tigers die aan slag kwamen aan de kant!

Na wederom een slagbeurt met 5 punten en een hoop 4 wijd, kreeg Emma na fantastisch werpen een publiekswissel en mocht Tessa het gooien overnemen. De eerste TTT’ster kwam nog door 4 wijd op het honk, maar een dubbelspel van Tessa zelf en een soepele nul van onze korte stop Maran kwamen we zonder schade uit de inning.

Na een vierde inning waar de scherpte er wel een beetje af was en een coach die de opdracht gaf op alles te swingen wat in de buurt kwam stond er uiteindelijk 6-16 op het scoreblok!

Na afloop hebben enkele speelsters hun energie weer wat aangevuld bij de bekende gele M, maar leken zij vooral geïnteresseerd in de speeltjes die ze bij hun eten kregen….

Volgende week zondag zijn we voor het eerste op de Gooise velden te bewonderen tegen Twins uit Oosterhout. 14 april om 11:00 uur op het veld van Zuidvogels!

 

Wat Speelt Er?

Thuiswedstrijden
  
Laatst bijgewerkt:

Agenda

Zuidvogels agenda

Huizen

Sponsoren

VoiceWorld Eban

sk 200 200b