Op zondag 16 juni stonden de meiden van Storks ons op te wachten in de vallei in Bussum, klaar om de strijd aan te gaan. Ruim op tijd na de lange reis uit Kijkduin keken ze verbaasd om zich heen. Dit waren wel erg jonge tegenstanders, moeten ze gedacht hebben. Ondertussen op het veld in Huizen vroegen onze meiden zich af waar die tegenstanders nou bleven. Het blijft een uitdaging zo’n combinatieteam, maar met geringe vertraging konden we onder de bezielende leiding van Dymfna en Romea proberen weer eens een wedstrijd te winnen na 2 verliespartijen.

Verliespartijen? Ja want de meiden hebben sinds de laatste update 2 wedstrijden op rij verloren. Uit tegen Quick Amersfoort kwam iedereen luid zingend aan op het veld, maar was het bekijken van de Nederlandse winst in het songfestival toch iets te veel van het goede. Het was een wedstrijd waar we alles net niet goed deden. Te veel foutjes in het veld, te veel slordigheden met slaan en er gewoon net niet lekker inzitten. De meiden van Quick hadden geen medelijden en strafte alle foutjes genadeloos af. We zaten nog tot het eind in de wedstrijd, maar moesten toch met de eerste verliespartij terug naar Huizen.

Wachtend op revange gingen we 2 juni naar Zwijndrecht maar ook hier trokken we aan het kortste eind. In het veld maakten we weer iets teveel foutjes, maar aan slag was het grootste probleem de pitcher van Zwijndrecht die een geweldige wedstrijd gooide.

Terug naar het heden en Storks. We begonnen, zoals meestal, met Emma T in de cirkel. Ze had duidelijk geen zin in nog een verliespartij en zette de 1e 3 slagvrouwen soepel opzij, met meteen ook al 2x 3 slag. Aan slag begonnen we de inning slim, Emma F en Jorja lieten zich raken om vervolgens door hits van Lieke en Fleur binnen geslagen te worden.

De volgende slagbeurt pakten we er 3 punten bij door een mooie tik van Maran en met een 8-2 voor begon Emma T aan haar 3e en laatste inning. De inning verloopt soepel, er heeft wel een puntje gescoord maar er zijn al 2 nullen. De slagvrouw van Storks staat aan slag met 2 slag en dan doet Emma iets wat niemand verwacht. Ze gooit haar eerste change-up in een wedstrijd! 3 slag! De coach rent het veld in, het publiek staat op de banken en Emma moet deze bal nu toch echt vaker gaan gooien!

Na de voorsprong weer met 4 puntjes te hebben uitgebouwd is het tijd voor de volgende verrassing van de wedstrijd. In het diepste geheim is er de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw geheim wapen voor het team. Normaal wordt Emma opgevolgd door Mayra, Lotte of Thessa maar verscheen ineens Jorja met bal en zonder catcherpak in de cirkel! Na jaren niet gepitched te hebben staat ze tijdens trainingen regelmatig lekker te gooien en dat ging zo lekker dat we haar besloten in te zetten om deze winst uit het vuur te slepen. De controle was af en toe nog niet geweldig, wat natuurlijk normaal is na zo’n lange tijd zonder wedstrijden, maar de snelheid zat er lekker in. Ze gooide 2 prima innings waarbij ze steeds op eigen kracht met 3 nullen de inning uitkwam. Een fantastisch debuut dus en zeker iets waar we vervolg aan gaan geven!

Aan slag bleven we goed bezig, met goede hits van Maran, Jorja en Lotte en een heerlijke harde triple van Tessa. Na 5 innings staat er 22-9 op het scorebord en hebben de meiden de weg naar boven weer ingezet.

Volgende week zijn we op zondag 23 juni te bewonderen in de Bussumse vallei voor een wedstrijd tegen de Tex Town Tigers uit Enschede. We hopen dan weer net zo veel publiek te verwelkomen als afgelopen week in Huizen!

 

Wat Speelt Er?

Thuiswedstrijden
  
Laatst bijgewerkt:

Jubileumfeest

We zijn nog op zoek naar houten zogenaamde biertafels en banken en heaters, en zijwanden van een partytent.
Heb jij een idee daarvoor, neem contact met een van ons op.
jubileumfeest@bsvzuidvogels.nl

Tot ziens ‪op 12 oktober‬!

Agenda

Zuidvogels agenda

Huizen

Sponsoren

VoiceWorld Eban

sk 200 200b