Honkbal is hot!

Op het Wereldkampioenschap Honkbal 2011, gehouden in Panama, werd Nederland voor de eerste keer in zijn historie wereldkampioen. Daarmee liet Nederland “grote honkbal-landen” zoals de Verenigde Staten en Cuba achter zich. Een ongekende prestatie! Dit bevestigt de positie van honkbal en softbal in Nederland. Honkbal is een snel groeiende sport, die in ons land op serieuze wijze wordt beoefend. De honkbalsport heeft een erg positieve uitstraling en brengt dit over op jong en oud. Dit wordt niet alleen op het veld ervaren. Ook in films, commercials en magazines wordt honkbal steeds meer zichtbaar voor het grote publiek. De oorzaak hiervan ligt vooral in de sterke en positieve eigenschappen van het honkbal: kracht, snelheid, souplesse, techniek en ‘teamwork’. Kortom, honkbal is aantrekkelijk voor iedereen: topsporters, recreatieve sporters, toeschouwers en ... sponsoren.

BSV “De Zuidvogels” ; een club met een ziel!

De officiële naam van de honkbalvereniging in Huizen is “Base- en Softbalvereniging De Zuidvogels”. Oorspronkelijk was de club gelieerd aan van de voetbalclub. Dat verklaart de gelijkluidende naam. In 1984 nam De Zuidvogels haar intrek op De Meentweide, de huidige locatie. Hier werd mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers een prachtig complex opgebouwd. Dit bestaat uit een softbalveld (met lichtinstallatie), een combiveld, een honkbalveld en een Beeball-veld, voor de jongste spelers. En uiteraard beschikt de vereniging over een gezellige kantine. Van veel bezoekende partijen krijgt De Zuidvogels een compliment. Niet alleen voor het mooie en goed verzorgde complex, maar vooral ook voor de goede en familiale sfeer op en rond het veld. Dat vinden we erg belangrijk in de sport, en daar zijn we dan ook trots op. Momenteel heeft onze vereniging meer dan 200 leden, vrijwel gelijk verdeeld over de jeugd en de seniorentak. Het is nadrukkelijk de doelstelling van De Zuidvogels om een “brede club” te zijn. We vinden het speelplezier van recreatieve spelers even belangrijk als de sportieve resultaten van onze topteams. Dat neemt niet weg dat het ambitieniveau van De Zuidvogels hoog is. 

De rol van vrijwilligers, vrijwillige bijdragen en sponsoren

De leden van De Zuidvogels zijn in het algemeen erg bij de club betrokken. Niet alleen tijdens de trainingen en wedstrijden, maar ook daarbuiten. Dankzij de grote inzet van vrijwilligers kan De Zuidvogels een hoog niveau van faciliteiten aanbieden. De vele commissies (oud papier, onderhoud, kantine, etc) worden door enthousiaste clubleden bemand. Dankzij een conservatief financieel beleid, en dankzij de inzet van vrijwilligers bij fondsenwerving (bijvoorbeeld door het “oud papier lopen”) is de club financieel gezond. Dat betekent ook dat ‘sponsorgeld” niet als sluitpost van de begroting wordt gezien. Sponsorgelden en vrijwillige bijdragen maken het juist mogelijk de “extra’s” te doen voor de club. Voorbeelden zijn het aanschaffen van nieuwe sanitaire installaties, een nieuwe slagkooi, het verbeteren van de accommodaties en tribunes, etc..Een dergelijke besteding van gelden maakt de bijdrage van de sponsoren extra zichtbaar en wordt daardoor des te meer gewaardeerd.

Wat kan B.S.V. Zuidvogels u als sponsor bieden?

Binnen de vereniging zijn er veel mogelijkheden tot sponsoring. Wat dacht u van het sponsoren van een toernooi of jeugdevenement of van een reclame-uiting op een prominente plek op het outfield-hek of scorebord? Jaarlijks wordt ons sportcomplex door duizenden sporters en toeschouwers bezocht. Zo organiseert De Zuidvogels regelmatig toernooien en landelijke honk- en softbal-evenementen. Ook zijn er vaak scholen te gast voor clinics en toernooien.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de sponsor mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie door een mail te sturen naar sponsoring@bsvzuidvogels.nl. Een van de enthousisaste commissieleden neemt dan dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wat Speelt Er?

Thuiswedstrijden
  
Laatst bijgewerkt:

Agenda

Zuidvogels agenda

Huizen

Sponsoren

VoiceWorld Eban

sk 200 200b