top of page
_edited.jpg

Historie

Honk- en Softbalvereniging De Zuidvogels heeft een rijke historie die terug gaat tot het jaar 1969. In dat jaar werd namelijk de honkbalafdeling van de sportvereniging De Zuidvogels opgericht. Het plan hiervoor kwam van de heer Henk Vos, die lid van bovengenoemde vereniging was. Hij kreeg toestemming van De Zuidvogels om deze initiatieven te ontplooien. Namen van het eerste uur zijn o.a. Wim Hoek, Henk Vos, Jaap Diemer, Bas van de Mast, Frits Hogguer en Gert-Jan Kooy.

De eerste trainingen werden gehouden in de kantine van de voetbalclub. Later mocht voor de binnentraining gebruik worden gemaakt van de parkeergarage onder de Albert Heijn. Door de geringe hoogte en de vele betonnen pilaren waren de trainingen vaak heel bijzonder.

De wedstrijden werden indertijd gespeeld op De Bestevaer. Dit was geen ideale situatie omdat de velden gedeeld moesten worden met de hockeyvereniging. In 1972 werd de Base- en Softbalvereniging De Zuidvogels opgericht. In 1984 nam De Zuidvogels haar intrek op De Meentweide waar, mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers, een prachtig complex werd opgebouwd. Het huidige complex bestaat uit een Softbalveld (met lichtinstallatie), een Combiveld, een Honkbalveld en een BeeBallveld. Het gezellige complex bevat verder een ruime en gezellige kantine en vier ruime kleedkamers.

bottom of page