top of page
Zoeken
  • website

Zuidvogels massaal aanwezig bij gemeenteraad


Zo’n veertig leden van honk- en softbalvereniging Zuidvogels uit Huizen steunden hun voorzitter Cyril Meijers in zijn pleidooi voor perspectief voor de noodlijdende vereniging.


Gewapend met knuppels was een grote afvaardiging van honk- en softbalvereniging Zuidvogels dinsdagavond in het gemeentehuis van Huizen. Niet om de Huizer politici te bedreigen, maar om - gehuld in hun wedstrijdoutfit - voorzitter Cyril Meijers te ondersteunen. ,,Ik heb in ieder geval het gevoel dat we een thuiswedstrijd spelen’’, begon Meijer zijn pleidooi.

Inhoudelijk kwam het er vooral op neer dat de vereniging behoefte heeft aan perspectief. Meijer vroeg de politiek nog eens extra aandacht voor de problemen van de club. De honk- en softballers kunnen financieel nog maar amper het hoofd boven water houden. Als er geen perspectief komt, vreest Meijer dat de club aan het eind dit seizoen de vraag aan de leden voor moet leggen of ze nog wel verder kunnen.


De sympathie onder de aanwezige raads- en commissieleden was groot. En toen er werd gevraagd of de clubleden er nog wel zin in hadden klonk er luid gejuich en gejoel om hun spirit te laten horen. Eerder al kondigde de Sjoerd van Klink van de VVD Huizen aan tijdens de raadsvergadering van volgende week donderdag met een motie te komen, waarin het college de vraag krijgt om ‘met een open blik naar een oplossing voor Zuidvogels te zoeken’.


Veel meer was er voor Zuidvogels op het ogenblik niet te halen. Het blijft dus nog afwachten voor de honk- en softballers op het zo gewenste perspectief.

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page